Ha szúrja a szemét a sok szemét: Ne csak a belváros szépüljön, de a város környéke is!

Takács Zsolt írása

Takács Zsolt írása

2014 tavaszán egy maroknyi, ám lelkes csapat felkerekedett, hogy megtisztítsa a szeméttől a régi temetőtől a Csónakázó-tóig vezető út környékét ‒ bár vélhetően nem csupán az ő szemüket bántotta a sok szemét… A sikeres civil akciót azóta több is követte, és nem marad el az idén sem! A szervező, Mecsei Zita április 9-én ismét megszervezi a szemétszedési akciót.

Régen szokás volt Kazincbarcikán, hogy a város lakói tavasszal a ma csak iróniával emlegetett „társadalmi munka” keretében szépítették a város parkjait, játszótereit, a lakóépületek környezetét. Ilyen közösség- és szemléletformáló megmozdulásokra ma is nagy szükség volna, amit bizonyít az eddigi akciók során összegyűlt többkonténernyi szemét.

„Szeretek kirándulni, szeretem az erdőt és szeretek fotózni, ha nem jutok ki a Bükkbe, akkor itt a közelben sétálok az erdőben, ami viszont nagyon szemetes már” ‒ mondja Mecsei Zita. „Innen jött az ötlet, mivel az erdőt szeretném fotózni, nem pedig a szemetet…”

Mivel már idén is többen jelezték, hogy szívesen részt vennének újra a szemétszedési akcióban, ezért Mecsei Zita úgy döntött, 2016. április 9-ére ismét megszervezi azt.

„10 órára várunk mindenkit a Shell benzinkút és a Spar közötti parkolóba, aki tenni szeretne a környezetéért. Jöhetnek baráti társaságok, akár kollektívák, lehet ez egy csapatépítő tréning is akár. Vagy csak egy kellemes nap a hasznossággal egybekötve” ‒ mondja a szervező, és hozzáteszi azt is: „A szabadban leszünk, friss levegőn, társaságban, akár egy kiránduláson! Aki eljön, akár új ismerősöket is szerezhet, vagy akár a régiekkel szorosabbra kötheti a barátságot. Szóval mindenki jól jár! 🙂 ”

„Jó volt kint lenni, gyönyörű idő is volt, jó csapat, kell ennél több?” – olvasható a hozzászólás a tavalyelőtti esemény Facebook-oldalán. Az érdeklődők idén is tájékozódhatnak a még pontosabb részletekről a Facebookon, mégpedig itt: Ha szúrja a szemét a sok szemét! 2016-ban is. 

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..