Csak egy lépés…

borsod_media_ugynoksegEz lesz a mottója az idei Esélyegyenlőségi Napnak Kazincbarcikán, melyet 2016-ban immáron tizenkettedik alkalommal rendez meg a helyi Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

Egy lépés, melyet ép, vagyis két lábon járó emberként könnyedén megteszünk, míg mozgáskorlátozott embertársainknak ugyanez a lépés óriási kihívás, küzdelem vagy gyakran elérhetetlen távolság. Pedig a mozgáskorlátozottság nem szabad, hogy egyenlő legyen a bezártsággal, a gyakran képzeletbeli vagy valóságos ajtót ki kell nyitni a világ, a szabadság felé. S hogy ez így legyen, ezért az épeknek is tenniük kell, átérezve sérült társaik problémáit, speciális helyzetét és igényeit.

Ez a kettős cél – a mindennapokban „korlátozottan” élők kimozdítása és a két lábon járók gondolkodásának megváltoztatása – volt, ami több mint egy évtizede életre hívta ezt a szinte már egyedülálló rendezvénysorozatot Kazincbarcikán. Az ötletgazda a Tomkóné Kiss Mária elnök által vezetett Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete napjainkig nagy sikerrel rendezi meg ezt az eseményt, mely a városban és a térségben élő mozgáskorlátozottak számára egy igazi ünnep.

Informálás, szórakoztatás és személyes találkozás

Az idei Esélyegyenlőségi Nap tematikája hasonló lesz a korábbi évekhez, vagyis az egyik vezérfonal a szakmai jellegű információk interaktív jellegű átadása, míg a másik a felhőtlen szórakozás, mulatozás, különlegességek megismerése és esetleg személyes megtapasztalása.

Ennek megfelelően 2016-ban a szinte mindenkit érintő rehabilitációs, ortopédiai és terápiás eszközökről hallhatnak majd tájékoztatót a résztvevők, illetve lehetőség lesz az eszközök interaktív megtekintésére, kipróbálására is.

esely01

A szórakoztató blokkokban a műfaji sokszínűség mellett visszaköszön majd a rendezvény mottója, a „Csak egy lépés…”. Hiszen amíg a miskolci Steelleaders hajrázó lányoknak könnyű volt megtenni egy (tánc)lépést, addig az amerikai futballban idén óriásit előrelépő Magyar Bajnoknak csak kemény, férfias küzdelemben sikerült mindez. Vagy amíg a helyi művészeti iskola diákjai lépésről lépésre tanulták meg a társastánc alapjait, addig a budapesti Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes sérült tagjainak hihetetlen kihívás akár csak egy lépés is.

esely02

Mellettük az Operett Miskolcz párosa, Bagi Csaba és Ládi Gabriella szórakoztatja majd a jelenlévőket, de Tomori Gábor (Coddy) szavalata is felhangzik majd. A délután sztárvendége a mulatós műfaj egyik nagyágyúja, a Matyi és a Hegedűs formáció lesz.

A rendezvény idén is nyitott és díjtalanul megtekinthető az érdeklődők számára, a szervezők legalább kétszáz résztvevőre és nagyon jó hangulatra számítanak.

A rendezvény ideje: 2016. szeptember 10., 14-18.15 óra között, helye: Kazincbarcikai Sportközpont Munkacsarnoka. Részletes program a Rendezvénynaptárban!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .