Az interneten érkezett

Tisztelt Barcikai Históriás,
Tisztelt Takács István bácsi!

Elnézést az utóbbi megszólításért, de én még gyerekként így emlékszem Önre. Mednyánszky Miklós vagyok, jelenleg Budapesten élő, de született barcikai, aki mindig is annak vallja magát. Születésemtől 1984-ig laktam a városban, annak legszebb időszakában, a 60-as, 70-es években. Szüleim (apám Schlammer Ferenc – a név biztos ismerős –, anyám Mednyánszky Marianna) az ötvenes évektől laktak ott, sőt, édesanyám kivételével még ma is ott laknak. Ott nőttem fel, ott voltam úttörő, részt vettem az amatőrfilmes-fotós klubban, emlékszem a strand, a művelődési központ, a kórház megnyitására és a sok szép előadásra, a régi focimeccsekre (pl. az utánpótlás-válogatott meccsre 74-ből), meg persze egy csomó mindenre. Ma is szívesen járok otthon (így hívom még most is), szeretem a város parkjait, utcáit. Sok minden változott persze azóta, de a város hangulata nem.

Nagy örömmel fedeztem fel a Barcikai Históriás című lapot az interneten. A legjobban azok a cikkek tetszenek, amelyek a város történetéről szólnak, a régi fényképek és a régi emberekről szóló írások. Sajnálom, hogy a régebbi számok nincsenek fenn a hálón. Azokat hogyan lehetne megszerezni? Ha van módjuk, folytassák a régi események, a régi barcikai élet feltárását és közzétételét. Ha még lesz újabb szám, próbáljanak meg írni a város egy igen szeretett – sajnos már nem élő – alakjáról, Latzkovits Endre bácsiról, aki szintén a kezdetektől ott lakott, és amatőr filmesként a 60-as, 70-es évek minden történését megörökítette. Örömmel olvastam (Papp Attila bácsi, Haynik Adrienne neve mellett) Szathmáry-Király Ádám nevét is. Ádám nagyon sokat tudna mesélni Bandi bácsiról.

Ha van rá lehetőség, meg lehetne szerezni az újság régebbi számait?

Befejezésül szeretném felajánlani segítségemet a lap összeállításában. Habár, ahogy az internetes változatot látom – ami nagyon profi munka – jó kezekben van az újság.

Még egyszer gratulálok, és további sok sikert kívánok, Takács Úrnak pedig további nyugodt, hosszú, eredményes alkotómunkát, ennyi hivatalban töltött év után.

Üdvözlettel
Mednyánszky Miklós

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..