A hétvégén már indulnak a tavaszváró erdei vasútjáratok a Szalajka-völgybe

Ezen a hétvégén elindulnak a tavaszváró járatok az Egererdő Zrt. által üzemeltetett Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton. A februári és márciusi szombatokon és vasárnapokon négy időpontban vonatozhatnak az erdei kisvasút szerelmesei a Szalajka-völgybe.

Az ébredező természeti látványosságok mellett a kirándulók megtekinthetik a Szabadtéri erdei múzeumot, amely az erdő és az ember kapcsolatát: a különböző erdei munkák eszközeit, termékeit, az erdei mesterek életmódját, építményeit mutatja be.

Aki úgy dönt, hogy a friss tavaszi időjárásban visszasétál a faluba, útközben megmelegedhet a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban, és bepillantást nyerhet az erdőgazdálkodás múltjába, régi munkaeszközöket, tárgyi és írásos emlékeket tanulmányozhat a családias terekben. A múzeum naponta 9.00-15.00 között tart nyitva.

A vonatok március 31-ig minden hétvégén, szombat-vasárnap indulnak, utána pedig menetrend szerint naponta közlekednek.

Hétvégén Szilvásvárad Fatelepi indítóállomásról: 10.30, 11.30, 13.00 és 14.00 órakor, Szalajka-völgy Fátyol vízeséstől: 11.00, 12.00, 13.30, és 14.30 órakor.

Forrás: Egererdő
Fotók: Kalydy Dóra

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .