2012. január 6. 18:51. Kezdetnek talán megteszi ez is…

kdk1Ezzel a bejegyzéssel indult a Képi Demokrácia Kazincbarcika eleinte zárt csoportként. Attól az ötlettől vezérelve, hogy sajnos (?) a régmúltban még nem volt se digitális kamera, se internet, így vannak olyan fotók, pontosabban: többnyire csak ilyenek vannak, amelyek vagy nálam vannak, vagy nálad, de az biztos, hogy közösen még sosem nézegettük ezeket egy hagyományos fotóalbumba rendezve. Nem volt rá időnk. Nem találkoztunk. Nem is tudtuk, hogy annak idején ez meg lett örökítve.
Lassan kezdtek előkerülni a régi fotók 🙂  Hihetetlen képek és történetek elevenedtek meg általuk, „hihetetlen” egymásra találásoknak lehettünk szemtanúi nap mint nap. „Te is ott laktál? Akkor mi szomszédunk voltunk!” „Te is oda jártál abba az iskolába? Akkor lehet, hogy ismerjük egymást?” „Hoppá! Mi egy játszótéren játszottunk!”

Itt élünk, és itt megyünk el egymás mellett. Ott élünk, és ott megyünk egymás mellett. Valami miatt sosem jön össze, hogy találkozzanak azok, akiket pedig mégiscsak összeköt valami.

De mi is? Reméljük, hogy a KDK talán valamennyire  😉

Az elmúlt két év alatt közel hatezer (!) fotó került elő!!!! És ennek körülbelül háromnegyede „képidemokráciás”, vagyis régi

Köszönjük mindazoknak, akik megosztották velünk a múltjuk egy részét. Továbbra is várjuk régi kazincbarcikai fotóidat, élményeidet!

Sütő Ágnes, Hódoss Henriette, Attila Simon és további 213 ember kedveli ezt.

Csilla Biró Ez nagyon jó beírás volt Zsolt ! Holnap két éves lesz a csoport, szülinap ! És ha nincs a KDK, akkor nincs a KDK csevegő sem, ahol nemcsak a fotók, hanem már az itt lakók valós kapcsolata köt össze minket és ez nagyon jó ! Szerintem nem is gondoltad annak idején, mit indítasz el De úgy gondolom, nagyon jól sikerült, közösség lettünk a régi emlékek által. Szóval….köszi !
január 5., 8:45 · Mégsem tetszik · 15

Szalókiné Aradi Tímea 🙂 
január 5., 8:51 · Mégsem tetszik · 1

Magdi Szabari <3 
január 5., 8:54 · Mégsem tetszik · 1

Ili Nagy Tiborné Ige, igen, igen!!!!
január 5., 9:33 · Mégsem tetszik · 5

Élesné Gulyás Szilvia Köszönöm ezt a kapcsot, amellyel még jobban hozzáláncolhatom magam az „otthonhoz”, Kazincbarcikához! Köszönöm a sok emléket, amelyek újra előbújhattak!
január 5., 11:36 · Mégsem tetszik · 7

Bendegúz Rába Amióta rátok találtam, rendszeresen hazautazom gondolatű
január 5., 16:34 · Mégsem tetszik · 5

Bendegúz Rába ban, lélekben, látványban. Hihetetlen élmény látni az egész gyermekkoromat, a családom életét mások szemével és emlékeiben! Hálásan köszönöm és folytassuk, minél többen!
január 5., 16:36 · Mégsem tetszik · 8

Erzsébet Magyar Gratulálok a Képi Demokrácia megalkotásához, szívesen nézegetem, de a hozzászólásokból azt látom, hogy ez már túl ment Barcika határain és az ország határain is, további sok sikert és kitartást kívánok, hiszen nem minden város rendelkezik egy ilyen közösségi oldallal
január 6., 16:26 · Mégsem tetszik · 8

Gábor Teleki Abba szerintem nagyon kevesen gondoltak, hogy ilyen jó közösséggé vált ez a fórum. Ismerve, ismeretlenül egymást, de a miénk volt, van , lesz! Az ötletgazdának minden elismerésem! Szeretlek Barcika!!!!!!!
január 7., 13:47 · Mégsem tetszik · 8

Fodor Péter Köszönöm az eddigi élményeket, az új ismeretségeket és a régiek megerősítését; a támogatást, az összes hozzászólást, melyek elindítottak egy-egy emlékezést, vitát, komoly vagy épp erősen humorba hajló eszmecserét!
január 13., 1:10 · Mégsem tetszik · 8

Krisztina Nagy Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel szeretnék gratulálni én is a Képi Demokrácia megalkotásához, és köszönet a sok-sok kedves embernek ehhez a rengeteg gyönyörű régi és új fotóhoz. Már én is gyűjtögetem őket, de bescannelésig még nem jutottam el. Nekem a mai állapotokról készült fotók is nagyon érdekesek. Fura érzés, hogy 14 évesen már Bp-en voltam kollégiumban, de még haza látogattam gyakran, mert a szüleim ott éltek (Kertváros, Bartók Béla út). Majd a szüleim is elköltöztek 1990 után, mert nehézzé vált az életük a BKV megszűnésével. Mégis, az ember valahol legbelül kazincbarcikai marad – bár mégsem tartozik már oda. Ezzel a csoporttal valahogy mégis úgy érzem, visszajön a gyerekkorom sok szép emléke, a gyökereim tisztába tétele, az életem egy nagy szelete újra pereg a szemem előtt.. mert ott járhatok újra a fotók által. Köszönöm!
január 13., 16:16 · Mégsem tetszik · 7

Gábor Teleki Krisztina! Nem késtél és nem vagy elmaradva, még rengeteg fotó lesz, éppen ezen okokból kifolyólag! Az érzések sokunknál hasonlóan törtek elő!
január 13., 17:12 · Mégsem tetszik · 4

Sándor Andró-Vaskó Ekkora anyagból éppen lehetne összebarkácsolni egy könyvet…mondjuk punkban.
Ezt csak megemlítettem.
január 20., 13:20 · Mégsem tetszik · 3

Sándor Andró-Vaskó Akkora és autentikus a képanyag, a hozzászólások, vélemények, hogy maga a válogatás lesz az igazán nehéz feladat.
Plusz szinte mindenkitől lehetne kérni pár sort, csak úgy…
Igaz, belevágnék mindenfélét, Áginak például a fura képeit, akármit, külső anyagot is, korlát nincs, de az oldalnak a bázisa félelmetes.

“The Madness of the Youth: KAZINCBARCIKA”

A cím persze változhat…csak megjegyeztem mán, no!
január 20., 13:58 · Mégsem tetszik · 6

Sándor Andró-Vaskó nem less semi, cask jo let volna…Tankcsapda less, boccs
január 29., 14:15 · Tetszik · 2

Dóra Kalydy Az is jó lesz
január 29., 14:29 · Mégsem tetszik · 2

Klára Turóczi Itt laktunk es nottunk fel a Szabadsag ter 1.sz.alatt. Sok -Majus 1-i -felfonulast neztunk vegig a 3.emeleti ablakunkbol.Na,es a Lenin uti „korzo” ,meg a szemben levo -Fuszer Csemege ,es az epulet alatt levo regi Ruhazati bolt… Mind,mind szep emlekek maradnak. nekunk…
június 8., 11:37 · Szerkesztve · Tetszik · 6

Erzsébet Lóska Az Angyalok sugallta,csoda ötlet volt! Összehoz,megmozgat,ösztönöz,összeköt,lüktetve hullámzik: ÉL! Köszönet!
március 25., 21:02 · Mégsem tetszik · 3

Kis László Nagyon jó ötlet volt!!! Én fiatal éveimet töltöttem a városban, aztán Berentén, szép emlékek fűznek hozzá. Pár képet én is feltöltöttem, örülök, hogy része lehettem ennek!
június 8., 11:45 · Szerkesztve · Mégsem tetszik · 1

Gyuláné Berzy Én 37 évet éltem le Barcikán a Szabadság téren Csodák Városa!
november 15., 19:37 · Mégsem tetszik · 2

Gyuláné Berzy Örülök Nektek Barcikaiak Fáj a Szivem hogy már nem ott lakom! Méllyen Tisztellek Zsolt hogy igy legalább Barcikán vagyok ! T Rozika
december 6., 11:51 · Tetszik · 1

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .